Solarni punjač Waka Waka za prave gejmere

 

Iako  odavno  čovečanstvo koristi sunčevu energiju, i priča o njoj kao jednoj od najčistijih izvora za dobijanje električne energije, pored snage vetra,  kao i velikoj dostupnosti sunčevih zraka na celoj našoj planeti, sunčeva energija je i dalje nedovoljno iskorišćenja.

Po nekim statističkim podacima korišćenje sunčeve energije kao energenta iznosi daleko manje od 1 procenta!

                Ovaj mali dodatak za mobilne telefone, čudnog imena, najverovatnije neće umnogome uticati na porast tog procenta, ali će siugurno svojim osobinama olakšati koiršćenje mobilnih telefona.

 

Waka Waka je proizvod iz segmenta dodatne opreme za mobilne telefone, dizajniran u Holandiji (Off-Grid Solutions),  univerzalan je, i mogu ga koristiti korisnici gotovo svih brendova/modela mobilnih telefona.

Šta čini ovaj gedžet posebnim?

Prvo, najbitnije osobine ovog mališe su njegova funkcionalnost, jednostavan dizajn  i jednostavnost korišćenja, bez suvišnih dodatnih opcija.

   Brzina: Kako bi se baterija telefona napunila  (u našem slučaju iPhone) od 0 do 100% kapaciteta baterije potrebno je nešto manje od 4 časova, dok samo punjenje kapaciteta urđaja traje nešto duže,nekih 8 časova i to dosta zavisi od jačine sunčevih zraka.

Veličina: Waka Waka solarni punjač je veoma mali, i  može stati u prosečan džep. Izrađen je od kvalitetne plastike i otporan je na grebanje, lakše potrese i šokove, i nečistoće.

waka waka

Waka Waka – dodatna oprema za Vaš telefon.

Energija dostupna uvek i na svakom mestu.

foto: imore.com

            Lampa: Ovo je druga opcija koju nudi ovaj punjač. Postoje dve ugrađene lampice koje mogu raditi u 3 različita moda, u zavisnosti koliko Vam je svetlosti potrebno, i to mogu raditi veomo dugo, bar po tvrdnjama proizvođača! Prvi mod je nazvan bright (100%)  i u njemu lampa sija najjače i može se koristiti kao ručna lampa, baterije u ovom modu mogu potrajati do 20 časova pre nego što im zatreba sunčeva svetlost i novi ciklus punjenja, drugi mod je reading (50%) i može se koristiti prilikom čitanja, traje 40 časova, treći i najslabiji mod rada je saver (25%) i baterije u tom režimu mogu opstati čitavih 200 časova. A kao određeni safety mod postoji način rada lampe u ritmu S.O.S signala Morzeove azbuke, koji se neprestano ponavlja.

Možete ga postaviti u horizontalan položaj ili iskoristiti ugrađen stalak kako bi stajao uspravno, što je posebno korisno ukoliko čitate noću ili kao mini stona lapma.

 

Na sredini  se nalazi veliko on/off dugme, dok se sa strane se nalaze micro USB i USB port preko kojih se povezuje sa drugim uređajima standardnim USB kablom telefona koji se puni. Indikator baterije je rešene jednostavno, na vrhu se nalaze četiri diode,  gde svaka označava 25% popunjenosti baterije, ukoliko sve četiri diode svelte, punjač je potpuno pun i spreman.

 

            Cena:

Ovo je možda i jedina mana, na zvanićnom web site-e WAKA WAKA Charger se može poručiti po ceni od €69 što se čini višom cenom od očekivane, posebno kada se radi o dodatnoj opremi, a ne nečemu što je neophodno pri svakodnevnom korišćenju telefona. Firma koja proizvodi ove urđaje (Off-Grid Solutions),  nudi i opciju samo lampe, bez punjača za mobilni telefon, po znatno nižoj ceni.

 

            Kome je namenjen solarni punjač?

Ovaj uređaj je odličan izbor za sve ljude koji vole outdoor aktivnosti, kao što je kampovanje, ili se često nalaze u situaciji gde je električna energija teško dostupna ili je uopšte nema. Jedino u tome slučaju visoka cena ovog proizvoda zvuči logično.

Zahvalni smo servisu mobilnih telefona Swtichtel  iz Beograda na dostavljenim informacijama i statističkim pokazateljima kojima smo upotpunili članak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *